Over NewRatio

Samen in korte tijd van idee tot realisatie

De naam NewRatio staat voor scherpe analyses, doorbreken van traditionele patronen en creatieve business ideeën. Met slechts één aanspreekpunt beschikt u over een multidisciplinair team. Wij mobiliseren in korte tijd alle benodigde kennis en expertise die nodig is voor een optimaal resultaat.

Totaaloplossing

Kennis van nieuwe technologie, commercie, markten en mensen is de basis. Met een getalenteerde design studio voor design, copywriting, fotografie, jonge webdevelopers en korte lijnen in de uitvoering maken wij vervolgens van uw idee een klinkend succes! 

Heldere analyses en creatieve oplossingen

Een frisse blik op uw kansen in de markt 

We starten in alle gevallen met een aantal verkennende gesprekken waarbij wij in korte tijd een analyse maken van uw belangrijkste doelstellingen, strategie, positionering, klanten, concurrenten, marktprestaties, huidige verdienmodellen en mogelijke kansen voor omzetverbetering.

Praktisch en resultaatgericht

Wij staan bekend om onze snelle en resultaatgerichte analyses op basis van het 7C MODEL. Geen maandenlange analyses en onderzoeken. Het doel is om in zo min mogelijk tijd samen met u te komen tot concrete actiepunten die leiden tot aantoonbare verbeteringen in klanttevredenheid en omzet. 

Onze aanpak geeft niet alleen een nieuwe impuls aan uw omzet en klanttevredenheid. Als strategisch marketingbureau besparen wij u in de praktijk veel geld, energie en middelen door het implementeren van een meer geïntegreerde, duurzame en conceptuele marktbenadering. 

Beproefde aanpak en werkwijze

Mensen en markten zijn aan verandering onderhevig door sociale, economische en maatschappelijke invloeden en het gebruik van nieuwe technieken. Oude marketing is niet langer een optie. Met het 7C-model biedt NewRatio een beproefde methodiek om uw marketing strategie op gestructureerde wijze te blijven vernieuwen en verbeteren.

Customer Centric Approach infographic

Customer Insight
Wat zijn de belangrijkste koopmotieven en wensen van mijn klant? Wat kost hij en wat levert hij op?

Customer Focus
Op welke markten en klant(groepen) richt ik mij wel en niet? Hoe kan ik meer groei realiseren met mijn huidige klantenbestand? 

Customer Solutions
Welke producten en diensten bied ik mijn klanten aan en tegen welke prijs? Wat zijn speerpunten en bijproducten in mijn aanbod?

Customer Management
Is mijn organisatiestructuur, het gedrag en de vaardigheden van medewerkers afgestemd op de klanten die wij bedienen?

Customer Process
Hoe kan ik mijn klantprocessen efficiënter inrichten en daarbij tevens de waardebeleving van de klant vergroten?

Customer Contact
Hoe vergroot ik het rendement en de beleving van alle offline en online communicatie- en contactmomenten met mijn klanten? Waarin onderscheiden wij ons van de concurrentie?

Customer Loyalty
Welke marketing middelen zet ik in om de loyaliteit, binding en gemiddelde opbrengst onder mijn klanten te vergroten? 

 


 >> Contact